Ramona Oroșanu

Timisoara (România)
0720023733
ramona.orosanu@gmail.com
Facebook: Painting Zone / Instagram: painting.zone

PORTOFOLIU COMPLET

Tânăra artistă care încearcă să pună câte o bucățică din ea în fiecare culoare și formă,
pe fiecare pânză pe care pictează și care își propune să dea fiecărui tablou un sens și să
transmită o poveste prin fiecare imagine creată.

Despre artă in viziunea mea:

Mi-am descoperit pasiunea pentru pictură și tot ce ține de arta frumosului de la o vârstă fragedă. Se spune că atunci când sunt mici, copiii știu cu exactitate ce trebuie să facă în viață și își cunosc foarte bine destinul, apoi cresc și uită. Își uită pasiunile, își uită misiunea, își uită talentul. Sau poate au norocul să își aducă aminte de el și să o ia de la capăt mai târziu.

La fel că mine. Am terminat “Traducere și interpretare engleză-franceză” la Universitatea Politehnica Timișoara în 2018. Am ales folosindu-mi mintea raționala. Nu îmi pare rău, însă lipsea ceva, acel ingredient care face ca totul să conteze și să aibă sens.

Asadar, pe lângă job, m-am focusat pe artă. Astfel, am creat în 2018 conceptul “Painting Zone”, care este un avatar pentru mine, modul prin care îmi expun arta. Am urmat apoi cursuri de pictură cu diferiți pictori/profesori locali, oameni minunați pe care mă bucur că i-am întâlnit și de la care am avut multe de învățat.

Pentru mine este foarte important să oferi – de fapt una din legile care guvernează universul spune că trebuie să existe mereu un echilibru între « a primi » și « a oferi », astfel, am organizat prima mea expoziție caritabilă, care a avut loc în Februarie 2019, la City Business Centre, piața 700. Câștigurile au fost donate în totalitate centrului de copii « Casa Rafa » din Mosnita. Am fost sprijinită aici de un ONG minunat și din nou, sunt recunoscătoare că viața
mi-a scos mereu în cale oamenii potriviți la momentul potrivit.

Am participat apoi la diverse expoziții în Timișoara și nu numai, câteva dintre ele având loc la Bastionul Maria Theresia. Am expus și în afara Timișoarei, am avut prilejul de a expune la Brașov, în cadrul expoziției “Noaptea albă a Galeriilor 2019 “.

Pentru mine arta înseamnă creativitate, dar înseamnă mai ales să transmiți. Indiferent că vorbim despre pictură, muzică sau despre orice altă formă de artă, dacă cel care îți privește sau ascultă creația nu îți simte sentimentele în notele muzicale sau în culorile și formele așternute pe pânză, ai eșuat.

Prin fiecare opera a mea îmi pun intenția de a transmite ceva celui care o privește. În general mă axez pe natură și modul cum se prezintă aceasta în viziunea mea. Totuși, nu spun nu, când vine vorba să încerc și să explorez tehnici și concepte noi.

Astfel, mai jos se vor putea vedea câteva opere reprezentative pentru Ramona Oroșanu și Painting Zone.