CCS - bv. Regele Carol I, nr. 9, Timișoara
office@aia-art.com

Blog

Artist în generația AIA

Suntem artiști în generația AIA! Regăsiți în colțurile internetului, ne adăpostim creațiile în câteva like-uri primite din inerție de la prieteni și mai câteva de la cei câțiva care au reușit să ne vadă prin agonia algoritmilor care așează o postare în fața celeilalte.

Trăind realitatea la umbra giganților industriei culturale avem de ales între a fi săturați cu firimiturile ce cad de la masa celor care fac jocul și să creăm după reguli prestabilite de terțe somități în domeniu sau să ne mulțumim să fim mereu artiști mici cu arta creată după propriile opinii și simțiri până cumva, cândva, s-ar putea după multă muncă și perseverență să răzbim printre stânci ca un izvor ce pornește mărețe fluvii.

Suntem aici și creăm! Cât timp ne lasă necesitatea de a ne conforma la standardele societății actuale bazate pe reguli clare în care să-ți așezi pașii „liberi” pe podeaua de dans a vieții. Creăm în pauzele de mâncare ale unui job epuizant de la 9 la 5 sau creăm când vrem, dar pauzele sunt fără mâncare!

Suntem ascunși, dar vă vedem! Ascunși prin apartamente sau case plătite cu orele când ne-am condamnat libertatea creatoare.

Vă privim din backstage-ul unui concert, când noi am cântat și voi erați la plimbare până vine trupa mare sau de pe străzi, cântând pe husa pusă pe betonul ce sună gol sub ale voastre picioare.

Vă privim de după un caiet pictat de petele aburilor de cafea, printre versuri și cuvinte smulse din haosul universal, într-un recital ce dă zilelor de luni puțină culoare. Și vă scriem privind cu jind și ardoare să fiți aici în serile de mai, când ne adunăm printre stropi de ploaie să citim pe-afară.

Vă privim printre culori și pânze rămase de la un festival măreț, animat de amploarea kitch-urilor financiare. Ne așezăm minte și trup în câțiva centimetri, lăsăm bucăți din universul neexplorat de navetele spațiale.

Ne adunăm încet, căci suntem mulți și, în văzduhul străpuns de stații de amplificare, nu ne-auziți pe noi, cei de la început, ci pe alții care au răzbit prin stânca societății contemporane.
Însă vouă, cei care ne-ați aflat și cunoscut dintr-o chemare, vă cerem să ne sprijiniți cu o privire operele ce-au desprins simțiri din haosul clipelor universale.

Suntem aici! Ne găsiți la Casa AIA, pe strada Miloș Cirneanski nr. 16, unde creăm și unde vrem să adunăm toți artiștii la început de drum să aibă spațiul lor de creație și să poată fi găsiți și priviți.
Ne puteți susține cu prezența voastră la eveniment și financiar cu o donație recurentă mică, dar care pentru noi poate însemna totul!

Pentru artiști la început de drum, ca noi, aici găsiți linkurile de înscriere în grupuri:

Artiști Plastici: http://bit.ly/înscriere-APA

Muzică: http://bit.ly/înscriere-MA

Scriitori: http://bit.ly/scriitori-anonimi

Foto-Video: http://bit.ly/foto-video-AIA